Pogosta vprašanja

Izgleda trdo delo in zapleteno?

Res ne. Zagotavljamo vam veliko informacij, ki vas vodijo in vam pomagajo vedeti, katere informacije so potrebne na vsaki stopnji. Spletna stran je velika zbirka virov. Uporabite ga, se lotite primerov in se igrajte.

Kdaj naj uporabim okvir, ali po izvedbi oglaševalske akcije?

Čeprav se okvir lahko uporablja za retrospektivno vrednotenje oglaševalske akcije, realna vrednost izhaja iz uporabe realnega časovnega okvira, da jo lahko uporabljate za načrtovanje dejavnosti vnaprej, da se nanaša na dejavnost, ki se sčasoma razvija in jo uporablja retrospektivno kot orodje za vrednotenje Poudariti uspeh in možnosti za izboljšanje. Zmožnost shranjevanja podatkov iz okvira vam omogoča, da se kadar koli vrnete nazaj k njemu in imate lahko do deset aktivnih okvirov na uporabnika.

Je IEF orodje za načrtovanje ali merilno orodje?

Oba sta! IEF je zasnovan tako, da vam pomaga učinkoviteje načrtovati vaše akcije, zlasti z rezultati kot ključnim gonilnikom. Vendar pa je zasnovan tako, da vam pomaga razmišljati o meritvah in prikazovanju, z ustreznimi meritvami, vplivom, ki ga imate na vašo organizacijo / stranko.

Kaj se zgodi, če v poročilu nimam meritev?

Korist IEF vam omogoča, da najprej pomislite, kakšne meritve boste morda potrebovali, da bi ocenili učinek. Na ta način lahko pred začetkom oglaševalske akcije zahtevate prave ljudi ali pridobite potrebne podatke. Tako kot se oglaševalska akcija razkrije ali zaključi, da vsi poznajo podatke, ki jih potrebujejo, da jih lahko predstavite.

Ali se okvir lahko uporablja samo za oglaševalske akcije – kaj je tekoča dejavnost?

Okvir se lahko in ga je treba uporabiti tako za kratkoročne kampanje kot tudi za programe dolgoročnejših komunikacij, kjer morate neprekinjeno usklajevati dejavnosti in meritve s splošnimi organizacijskimi in komunikacijskimi cilji.

Ali je okvir optimiziran za določeno vrsto komunikacijskih dejavnosti?

Okvir je namerno zasnovan tako, da je fleksibilen in deluje v različnih scenarijih in kanalih za komercialne namene: plačani, zasluženi, lastniki in deljeni, komercialni v javni sektor, potrošnik do podjetja, ustvarjanje svinca do izgradnje blagovne znamke, kampanja za lobiranje.

Slišal sem veliko “teorije”, vendar sem še vedno zmeden, kako postaviti okvir v prakso?

Razdelek “Viri” okvirnega spletnega mesta vsebuje številne različne študije primerov in vaje, ki kažejo, kako je bil okvir uporabljen v dejanskih scenarijih.