Veelgestelde vragen

Het ziet er hard werken en ingewikkeld uit?

Het is echt niet. Er wordt veel informatie geleverd om u te helpen en u te helpen weten welke informatie in elke fase nodig is. De site is een massale resource bibliotheek. Gebruik het, bespot voorbeelden, speel rond.

Wanneer moet ik het kader gebruiken, is het na het uitvoeren van een campagne?

Hoewel het kader kan worden gebruikt om een campagne terugwerkend te evalueren, komt de reële waarde voort uit het gebruik van het raamwerk in real time – om het te gebruiken voor het plannen van de activiteit van tevoren, te verwijzen naar de ontwikkeling van de activiteit over de tijd en om het terugwerkend te gebruiken als evaluatie tool Om succes te markeren, evenals mogelijkheden tot verbetering. Het vermogen om de gegevens van een kader op te slaan, kunt u hiernaar terugvinden wanneer u dat wenst en u kunt maximaal tien actieve kaders per gebruiker hebben.

Is de IEF een planningsinstrument of een meetinstrument?

Het is beide! De IEF is ontworpen om u te helpen uw campagnes effectiever te plannen, met name met resultaten als een belangrijke driver. Maar het is ook ontworpen om u te helpen nadenken over meting en presentatie, met relevante statistieken, van de impact die u op uw organisatie / klant heeft.

Wat gebeurt er als ik de statistieken niet in het rapport bevat?

Een voordeel van de IEF is dat u in staat bent om te beginnen te denken over welke maatwaarden u nodig heeft om de impact te evalueren. Op deze manier kunt u de juiste mensen vragen of de benodigde gegevens opgeven voordat u de campagne start. Dus als de campagne ontvouwt of afrondt, kent iedereen de gegevens die zij nodig hebben om te voorzien zodat u de gegevens kunt presenteren.

Kan het kader alleen worden gebruikt voor campagnes – hoe zit het met lopende activiteiten?

Het kader kan en moet gebruikt worden voor zowel korte termijncampagnes als lange termijn comms-programma’s, waarbij u voortdurend activiteiten en metingen moet aanpassen aan de algemene organisatie- en communicatiedoelstellingen.

Is het kader geoptimaliseerd voor een specifiek type communicatieactiviteit?

Het kader is doelbewust ontworpen om flexibel te zijn en om verschillende scenario’s en kanalen te bedienen: betaald, verdiend, eigendom en gedeeld, commercieel naar de overheidssector, consument voor bedrijf-tot-bedrijf, loodgeneratie tot merkbouw, campagne aan lobbying.

Ik heb veel van de ‘theorie’ gehoord, maar ik ben nog steeds een beetje in de war hoe ik het kader in de praktijk kan zetten?

In de sectie ‘Resources’ van de website van het kader vindt u een aantal verschillende casestudies en tutorials die aantonen hoe het kader is gebruikt in real life scenario’s.