FAQ’s

Čini se težak posao i komplicirano?

Zapravo nije. Dostava vam je mnogo informacija kako bi vas vodila i pomoći vam da znate koje su informacije potrebne u svakoj fazi. Stranica je masivna biblioteka resursa. Koristite ga, izmišljavajte primjere, igrajte se.

Kada trebam koristiti okvir, to je nakon pokretanja kampanje?

Iako se okvir može koristiti za retrospektivno vrednovanje kampanje, stvarna vrijednost dolazi od korištenja okvira u stvarnom vremenu – da ga koristi za planiranje aktivnosti unaprijed, što znači da se aktivnost razvija tijekom vremena i da se retrospektivno koristi kao alat za ocjenjivanje Istaknuti uspjehe, kao i mogućnosti za poboljšanje. Sposobnost spremanja podataka iz okvira omogućuje Vam da se vratite na njega kad god poželite i možete imati do deset aktivnih okvira po korisniku.

Je li IEF alat za planiranje ili alat za mjerenje?

Obje su! IEF je osmišljen kako bi vam pomogao da učinkovitije planirate svoje kampanje, posebno s rezultatima kao ključnim upravljačkim programom. No, također je dizajniran da vam pomogne razmišljati o mjerenju i prikazivanju, uz relevantne mjerne podatke, utjecaj koji imate na organizaciju / klijenta.

Što se događa ako nemam mjerila za uključivanje u izvješće?

Prednost IEF-a omogućuje vam da na početku razmišljate o mjerilima koja vam mogu biti potrebni kako bi se procijenio utjecaj. Na taj način možete postaviti odgovarajuće ljude ili izvesti potrebne podatke prije pokretanja kampanje. Dakle, kako se kampanja razvija ili zaključuje, svi znaju podatke koje im trebaju pružiti kako biste mogli prikazati podatke.

Može li se okvir koristiti samo za kampanje – što je s aktivnošću u tijeku?

Okvir se može i treba koristiti za kratkoročne kampanje i dugoročne programe za komuniciranje, gdje se kontinuirano uskladite aktivnosti i mjerenja s cjelokupnim organizacijskim i komunikacijskim ciljevima.

Je li okvir optimiziran za određenu vrstu aktivnosti komunikacije?

Okvir je namjerno osmišljen kako bi bio fleksibilan i raditi na različitim scenarijima i kanalima koji su bili plaćeni, angažirani, posjedovani i zajednički, komercijalni za javni sektor, potrošača do poslovnog poduzetništva, vodstvo do generacije robne marke, kampanje za lobiranje.

Čuo sam puno teorije, ali još sam pomalo zbunjen kako postaviti okvir u praksu?

Sekcija ‘Resursi’ na okvirnoj web stranici sadrži niz različitih studija slučaja i vodiča koji pokazuju kako je okvir korišten u stvarnim scenarijima.