ФАКс

Изгледа напорно и компликовано?

Заиста није. Обезбеђено је пуно информација које вас воде и помажу вам да знате које информације се захтевају у свакој фази. Сајт је масивна библиотека ресурса. Користите га, изводите примере, играјте се.

Када треба да користим оквир, да ли је након покретања кампање?

Иако се оквир може користити за ретроспективно процењивање кампање, стварна вредност долази од коришћења оквира у реалном времену – да се користи за планирање активности унапред, да се говори о томе како се активност развија током времена и да га ретроспективно користи као алат за евалуацију Да истакне успехе као и могућности за побољшање. Способност чувања података из оквира омогућава вам да се вратите на то кад год желите и можете имати до десет активних оквира по кориснику.

Да ли је ИЕФ алат за планирање или алат за мерење?

Обојица су! ИЕФ је дизајниран да вам помогне да ефикасније планирате кампање, посебно са исходима као кључним возачем. Али, такође је дизајниран да вам помогне да размислите о мерењу и приказивању, уз одговарајућу метрику, утицај који имате на вашу организацију / клијент.

Шта се дешава ако немам метрике да укључим у извештај?

Корист од ИЕФ-а је да вам омогући да на почетку размишљате о мерењима које вам могу требати како бисте процијенили утјецај. На тај начин можете поставити праве људе или извући потребне податке пре покретања кампање. Како се кампања одвија или закључује да сви знају податке које им требају пружити како бисте могли презентирати податке.

Да ли се оквир може користити само за кампање – шта је са текућом активношћу?

Оквир се може и требао користити и за краткорочне кампање и програме дугорочне комуникације у којима би требали континуирано усклађивати активности и мјерења са цјелокупним циљевима организације и комуникација.

Да ли је оквир оптимизован за одређени тип активности комуникације?

Оквир је намерно дизајниран да буде флексибилан и да ради на различитим сценаријама и каналима: плаћени, зарађени, власнички и дељени, комерцијални до јавног сектора, потрошач на пословање у бизнису, генерисање олова до изградње бренда, кампања за лобирање.

Чуо сам пуно „теорије“, али још увек сам мало збуњен како да поставим оквир у праксу?

Одељак ‘Ресурси’ на оквирном веб сајту садржи низ различитих студија случајева и туторијала који показују како се оквир користи у стварним сценаријима.